گزارش جلسه دویستم انجمن دانش آموختگان خرم آباد

ساخت وبلاگ

گزارش جلسه دویستم انجمن دانش آموختگان خرم آباد

 زمان : چهارشنبه 6 اردیبهشت ماه

 موضوع : بحث و گفتگو پیرامون " معیارهای لازم برای انتخاب نمایندگان شایسته در شورای شهر"

 مدرسه اندیشمند فردا ، عصر چهارشنبه ششم اردیبهشت ، میزبان دویستمین نشست هفتگی انجمن دانش آموختگان خرم آباد بود . مدیریت این جلسه را که در ادامه سلسله نشست های تخصصی انجمن دانش آموختگان پیرامون " انتخابات شورای شهر " برگزار شد انوشیروان سپهوند بر عهده داشت و در آن آقایان مسعود ارشادی ، سلیمان میرزاپور ، بهروز رحیمی ، غضنفر حیدرزاده و محسن رضا منظمی به بیان برنامه ها و راهکارهای خود در حوزه مسایل شهری پرداختند.

 مسعود ارشادی در سخنان خود دغدغه مندی نسبت به شهر و دیار را مهمترین علت ورود خود به عرصه شورای شهر بیان کرد و با اشاره به تجربه چندساله خود در شهرداری کلانشهر تهران ، رفتارهای سلیقه ای را عامل عقب ماندگی شهر خرم آباد در حوزه مدیریت شهری عنوان نمود. وی مشارکت مردم و نقش آفرینی آنان در تصمیم گیری های کلان شهری را موجب افزایش رضایت آنان و در نتیجه توسعه و پیشرفت خرم آباد دانست و بر دخالت دادن شهروندان در تصمیم گیری ها در یک چارچوب مشخص تاکید کرد .

 ارشادی نداشتن سازکار در ساختار مدیریت شهری و بی توجهی به دستورالعمل ها و استانداردهای مدیریت شهری را یکی از عوامل اصلی درجا زدن شهر خرم آباد قلمداد کرد و گفت با وضع موجود چاره ای جز ایجاد تغییرات در سطح شورای شهر و شهرداری نداریم. کاندیدای پنجمین دوره شورای شهر خرم آباد ، وظایف اصلی شورا را در سه حوزه انتخاب شهردار ، تصویب مصوبات و تصویب بودجه طبقه بندی کرد و افزود در این سه بخش همه توان خود را به کار خواهم گرفت تا در صورت اعتماد مردم عضوی مفید برای شورای شهر باشم.

 بخش دوم توضیحات مسعود ارشادی با پاسخ به پرسش های اعضای حاضر در جلسه آغاز شد. ارشادی با بیان اینکه بنده تجربه فعالیت در همه کمیسیون ها و کارگروه های مرتبط با شهرداری را دارم ، بخش عمرانی را مرتبط ترین حوزه با تحصیلات و سوابق خود دانست و تصریح کرد با توجه به نظامنامه ها و دستورالعمل های مشخص و استاندارد می توان بخش عمده ای از مشکلات شهر خرم آباد را در حوزه فنی و عمرانی  از بین برد. وی در توضیح عملکرد شهرداران پیشین خرم آباد ، هرمز نصیری را شروع کننده نقطه عطفی برای ایجاد چهره تازه ای از خرم آباد توصیف کرد که پراکنده کاری و بی نظمی مهمترین مشخصه دوران  ریاست او بر جایگاه شهرداری خرم آباد بود و شهردار فعلی نیز ادامه دهنده مسیری است که نصیری آن را آغاز کرده بود.

 ارشادی ازخود گذشتگی و پاکدستی را مهمترین خصیصه یک کاندیدای اصلح  برشمرد و اظهار داشت به حدی به شهر و دیار خود ارادت دارم که اعلام کرده ام در صورت انتخاب شدن ، بدون هیچگونه حقوقی برای شهرم فعالیت نمایم. وی در ادامه با بیان اینکه حوزه مدیریت شهری ، یک محیط تجربی است و نیاز به افرادی با دانش و با تجربه ِفعالیت مرتبط دارد ، ملاک اصلی در انتخاب شهردار را اشراف به حداقل دو سوم حوزه مدیریت شهری عنوان نمود. مسعود ارشادی در بخش پایانی اظهاراتش ، تبعیض در نوع خدمات ارایه شده به شهروندان مناطق مختلف خرم آباد را ناشی از عدم تصویب طرح جامع شهری دانست و خاطرنشان کرد تا زمانی که این طرح تصویب نشود و ارزش افزوده آن مشخص نگردد نمی توانیم خدمات خاصی را به مناطق محروم و کمتر برخوردار شهر ارایه دهیم.

 پس از مسعود ارشادی نوبت به سلیمان میرزاپور رسید تا به تشریح برنامه ها و اقدامات خود بپردازد. میرزاپور ، این دیدگاه که شورای شهر را حلال همه مشکلات می داند نادرست خواند و تصریح کرد تنها راه توسعه شهر و گذشتن از سد موانع ، تعامل با مسئولین و شهروندان است. وی محرومیت شهر خرم آباد از داشتن نماینده در شورای عالی استان ها را ایرادی بزرگ توصیف کرد و  یادآور شد متاسفانه تنها مرکز استانی هستیم که در این شورا نماینده ای نداریم. تلاش برای ارتقاء جایگاه کنونی شهر خرم آباد در طرح های فرادست منطقه ای ، کوشش در جهت هماهنگی ادارات مختلف دخیل در مدیریت شهری برای پیشبرد اهداف و برنامه های شهری ، استفاده از نیرو و توان تشکل های مردم نهاد ، تلاش برای بکارگیری نیروهای متخصص در برنامه ریزی و اداره شهر ، احترام به هویت بومی در برنامه ریزی و طراحی های شهری ، تلاش برای ارتقاء حس تعلق شهروندان ، جلوگیری از تصمیمات سلیقه ای و نظارت بر امور مالی و مناقصات شهرداری از اصلی ترین اهداف و برنامه هایی بود که سلیمان میرزاپور از آنها سخن گفت.

 میرزاپور در بیان مشکلات و کاستی های شهر خرم آباد به عدم توازن میان توسعه جمعیتی و توسعه فیزیکی ( رشد ده برابری جمعیت در شصت سال اخیر در مقایسه با توسعه فیزیکی شهر تا میزان سی برابر) ، عدم مدیریت واحد شهری و مشکل نظارت بر پروژه ها و فرآیندهای مالی شهرداری اشاره و با انتقاد از روند حاکم بر تصمیمات مسئولین ، مدیریت شهری را نوعی اولویت بندی نیازهای یک شهر با توجه کمبودها تعریف کرد وگفت نمونه های فراوان این عدم مدیریت در پروژه هایی نظیر برج های دوقلوی کیو مشاهده می شود . میرزاپور در پایان در پاسخ به سوالی در مورد پیوستن به ائتلاف های انتخاباتی ، انتشار میثاق نامه ها  و آگاهی عموم مردم از مفاد آن را از شروط اولیه خود برای پیوستن به ائتلاف ها عنوان نمود .

 بهروز رحیمی ، سومین کاندیدای جلسه دویستم انجمن دانش آموختگان خرم آباد بود که از فرصت حضور در این نشست برای بیان نقطه نظرات خود استفاده نمود. رحیمی اصلی ترین مشکل شهر خرم آباد را نبود نیروی انسانی باکیفیت و کارآمد دانست و با انتقاد از مشکلات فرهنگی موجود در میان شهروندان خرم آبادی ، خاطرنشان کرد تا زمانی که فرهنگ مردم از نظر اجتماعی تغییر نکند بهبودی حاصل نخواهد شد. وی مطالبه گری را عنصری تاثیرگذار در  بهبود وضعیت شهر ارزیابی کرد و مدعی شد اگر امروز در این شهر ، طرح جامعی وجود ندارد علت آن چیزی به جز عدم مطالبه گری شهروندان نیست.

 هروز رحیمی در ادامه اشاره ای کوتاه به وظایف اعضای شورای شهر داشت و با بیان اینکه وظیفه عضو شورا ، ورود به مسایل فنی نیست ، پاکدستی ، سیاستگذاری فرهنگی و مطالبه الزامات موردنیاز شهر را از مهمترین وظیفه شورای شهر برشمرد. کاندیدای پنجمین دوره شورای شهر خرم آباد در پاسخ به سوالی در مورد عملکرد سه شهردار اخیر خرم آباد اظهار داشت در بررسی دوره فعالیت این نفرات ، هیچگونه اقدام مهمی مشاهده نمی کنیم و اگر بنده موفق  به ورود به شورای شهر شوم همه تلاش خود را بکار خواهم گرفت تا از مدیران غیربومی ، موفق و صاحب ایده برای تصدی ریاست شهرداری خرم آباد استفاده کنم.

 بخش پایانی جلسه هفتگی انجمن دانش آموختگان به صحبت های غضنفر حیدرزاده و محسن رضا منظمی اختصاص یافت . حیدرزاده با اشاره به اینکه شورای شهر فقط شهردار و شهرداری نیست ، از اقدامات فرهنگی به عنوان نخستین برنامه خود در صورت کسب اعتماد مردم و ورود به شورا یاد کرد. وی در ادامه فقدان طرح و برنامه مناسب به منظور توسعه شهر ، وضعیت نامناسب مدیریت دانش در میان ادارات و مسئولین ، بیکاری ، حاشیه نشینی ، نبود زیرساخت ها و تاسیسات شهری متناسب با جمعیت شهر ، عدم سرمایه گذاری و طولانی بودن اجرای پروژه ها را از مهمترین مشکلات و معضلات شهر خرم آباد ارزیابی کرد و با انتقاد از عدم پاسخگویی مسئولین در مقابل وظایف و اختیارات محوله ، از خصوصیاتی همچون برخورداری از روحیه جمع گرایی ، علم باوری ، اعتقاد به برنامه های بلندمدت و پاک دستی به عنوان شروط اصلی ماندگاری و موفقیت هر مدیر شهری  یاد کرد. 

 محسن رضا منظمی نیز در توضیحات خود از ناتوانی در استفاده از ظرفیت های بالقوه استان و ضعف بدنه مدیریتی شهری در نظارت بر پروژه ها سخن گفت و با بیان اینکه شرایط فعلی شهر در شان مردم و نخبگان خرم آباد نیست ، تاکید کرد تصمیم گرفته ایم برای نسل های بعدی خود جای بهتری برای زندگی بسازیم. وی در پاسخ به سوالی در مورد پیوستن به ائتلاف های پیشنهادی در کنار افرادی با خطوط فکری متفاوت ، تقسیم بندی های رایج چپ و راست را عوامانه و ساده انگارانه خواند و افزود هدف و اولویت من همگرایی و حرکت به سمت افراد دغدغه مند است و در این راه لازم است با توجه به سوابق افراد ، کاندیداهای شایسته را شناسایی و حمایت کنیم.

 پس از این توضیحات ، نشست هفتگی انجمن دانش آموختگان خرم آباد به کار خود خاتمه داد .

  تهیه و تنظیم گزارش : محمدرضا پورسالار

گزارش جلسه دویست و هشتم انجمن دانش آموختگان خرم آباد...
ما را در سایت گزارش جلسه دویست و هشتم انجمن دانش آموختگان خرم آباد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : daneshamoukhtegan بازدید : 102 تاريخ : پنجشنبه 8 تير 1396 ساعت: 17:22