گزارش جلسه يكصد و نود و نهم انجمن دانش آموختگان خرم آباد

ساخت وبلاگ

گزارش جلسه يكصد و نود و نهم انجمن دانش آموختگان خرم آباد

زمان : یکشنبه 3 اردیبهشت ماه

موضوع : بحث و گفتگو پیرامون " معیارهای لازم برای انتخابی شایسته در شورای شهر"

یکصد و نود و نهمین نشست هفتگی انجمن دانش آموختگان خرم آباد ، عصر یکشنبه سوم اردیبشهت ماه به میزبانی مدرسه اندیشمند فردا و با مدیریت انوشیروان سپهوند برگزار شد. در این جلسه که در ادامه نشست های تخصصی انجمن دانش آموختگان پیرامون " معیارهای لازم برای انتخاب نمایندگانی شایسته در انتخابات پیش رو " تشکیل شد ، سه تن از کاندیداهای شورای شهر ، آتوسا رحمتی ، یونس امرایی و رسول ریاحی حضور یافتند و به ارائه برنامه ها و راهکارهای پیشنهادی خود در حوزه مسایل شهری پرداختند.

آتوسا رحمتی ، سخنان خود را با اشاره به چرایی ورود خود به موضوع انتخابات شوراها آغاز کرد و ایجاد یک گفتمان فرهنگی مطلوب را مهمترین دغدغه خود برشمرد. وی با اشاره به ظرفیت های بالقوه خرم آباد که همچنان مورد غفلت واقع شده اند ، تصحیح چهره فرهنگی شهر و معرفی آن را گام بزرگی در جهت توسعه و پیشرفت شهر خرم آباد دانست. رحمتی در ادامه از نبود فرهنگ مشارکت ، کم انگیزگی شهروندان نسبت به مسائل شهری ، از بین رفتن فرهنگ شهروندی ، تخریب اموال عمومی ، فراموش شدن هویت شهری در محله های خرم آباد ، عدم آشنایی مردم با حقوق شهروندی ، بی اعتمادی در پرداخت عوارش شهرداری ، ضعف سلامت اداری ، مشارکت ضعیف سرمایه گذاران بومی ، وضعیت نامناسب ترافیک و مشکل وسایل حمل و نقل عمومی ، ضعف گردشگری در بافت تاریخی و سیمای ناموزون شهر را به عنوان بارزترین معضلات موجود شهر خرم آباد یاد کرد و گفت این تضمین را می دهم که در صورت برگزیده شدن ، شهر را به محلی دوست داشتنی و دلنشین برای شهروندان تبدیل کنم.

کاندیدای پنجمین دوره انتخابات شورای شهر خرم آباد در ادامه پاسخگوی سوالات حاضرین در جلسه بود که بخش عمده سوالات پیرامون مدیریت و برنامه ریزی شهری ، اقدامات انجام شده در طول تصدی مسئولیت های گذشته ، کمیسیون مدنظر در صورت کسب اعتماد شهروندان و موضوع مدیریت واحد شهری مطرح گردید. آتوسا رحمتی با اشاره به برخی فعالیت های گذشته خود از قبیل مطرح نمودن ایده روز گلونی ، تاسیس موسسه فرهنگی هنریِ فعال در زمینه گردشگری لرستان و مشارکت در اتاق فکر شهرداری ، کمیسیون فرهنگی اجتماعی را کمیسیون مورد نظر خود برای حضور و پیگیری برنامه های پیش بینی شده معرفی نمود . وی در ادامه معضل مدیریت واحد شهری را مشکلی عمومی و سراسری توصیف و ابراز امیدواری کرد با همکاری شورای عالی استانها می توانیم گام های بلندی در این حوزه برداریم. رحمتی در بخش پایانی توضیحات خود از ارتباط پیوسته با انجمن ها ، روحیه تعاملی با مردم و مسئولین و استفاده از ظرفیت های گسترده رسانه ای خود به عنوان اصلی ترین ویژگی هایی  نام برد که می توان از آنها در پیشبرد اهداف شورای شهر استفاده نمود.

یونس امرایی ، دومین کاندیدایی بود که از فرصت حضور در نشست یکصد و نود و نهم انجمن دانش آموختگان برای بیان برنامه ها و نقطه نظراتش استفاده نمود. امرایی با انتقاد از انتخاب ناآگاهانه مردم که به تشکیل شورایی ضعیف و ناکارآمد منجر می شود، طایفه گری ، جناح بازی و استفاده از شیوه های غیرمعقول برای کسب رای را مهمترین آسیب های انتخابات شورای شهر در استان لرستان ارزیابی کرد. . وی با بیان اینکه تخصص و حرفه من " حقوق " است و شورای شهر وظیفه ای حقوقی بر عهده دارد ، قانونمندی و عمل به قانون را یکی از دغدغه های مهم خود عنوان کرد. یونس امرایی در بیان معضلات شورای شهر و شهرداری ، به نیاز به مدیریتی پاک و سالم ، هزینه های گزاف در انتخابات با هدف رای آوری و در نتیجه آن احتمال سوء استفاده از موقعیت ، و ناامنی شغلی مدیران شهرداری اشاره کرد و افزود از میان همه موارد گفته شده پاکدستی را می توان مهمترین ویژگی یک کاندیدای اصلح در نظر گرفت.

امرایی در پاسخ به سوالی در مورد ضعف نظارتی در حوزه مسایل مالی شهرداری و راهکارهای احتمالی او در این حوزه ، افزایش عایدی مدیران شهرداری و شورا را بهترین راهکار دانست و گفت باید به سمتی پیش برویم که اعضای شورای شهر مشکل مالی نداشته باشند تا بتوانند با دوری از حاشیه ها و وسوسه های مالی احتمالی وظایف خود را به خوبی انجام دهند. وی در ادامه شورای شهر فعلی را بی کیفیت ترین و ضعیف ترین شورا توصیف کرد و اظهار داشت بخشی از کاستی های هر شهردار در نتیجه عدم یکپارچگی اعضای شورا و حمایت از شهردار به وجود می آید.

نشست هفتگی انجمن دانش آموختگان خرم آباد با سخنان رسول ریاحی پیگیری شد . ریاحی با بیان اینکه سه نوع نگاه کدخدا منشانه (پایمال شدن حقوق بخش از مردم با هدف مصلحت اندیشی ) ، نگاه آکادمیک ( شورا به عنوان پل ارتباطی جامعه و بدنه حاکمیت که کار دشواری است)و نگاه آرمانی به موضوع شورای شهر وجود دارد ، نگاه آرمانی به شورای شهر را تصویر مطلوب خود از شورا عنوان نمود و گفت در بینش آرمانی و جهانی ، اگرچه شاید مباحث رویاپردازانه تلقی گردد ولی در مقایسه با دو دیدگاه آکادمیک و کدخدامنشانه کارایی بیشتری دارد.وی در ادامه عدم مشارکت مردم در انتخابات را ضربه ای سخت به شورا توصیف کرد که باعث ورود افرادی با مقبولیت حداقلی به مجموعه شورا می شوند و در حقیقت نمی توان این نفرات را نمایندگان حقیقی شهروندان محسوب نمود.

رسول ریاحی در بیان مشکلات و معضلات شهر خرم آباد به ساختار نامناسب خیابان ها و کوچه ها ، موضوعات ظاهری شهر از قبیل مبلمان شهری ، ضعف فرهنگی شهر و توزیع نامتوازن امکانات شهری در مناطق مختلف خرم آباد اشاره کرد و اظهار داشت برای برخی موارد همچون مشکلات مربوط به ترافیک ، حمل نقل و بهداشت عمومی را می توان در کوتاه مدت چاره اندیشی کرد و برخی دیگر نظیر تقویت حوزه گردشگری و احیای آیین های سنتی نیاز به نگاه بلندمدت تری دارند. وی در پاسخ به سوالی در مورد کمیسیون موردنظر خود برای عضویت در صورت برگزیده شدن ، کمیسیون اجتماعی فرهنگی را مناسب با توانایی های خود دانست و خاطرنشان کرد در حوزه مسایل عمران و شهرسازی نیز کاملا ناآشنا و بیگانه نیستم. ریاحی در پایان در گریزی هم به موضوع ائتلاف های صورت گرفته در انتخابات شورای شهر زد و این اقدام را در صورتی که به درستی و با روشی صحیح صورت گرفته باشد اقدامی مناسب ارزیابی کرد.

این جلسه دو ساعت و نیمه با صحبت های پایانی انوشیروان سپهوند و تشکر از اعضای حاضر خاتمه یافت.

تهیه و تنظیم گزارش : محمدرضا پورسالار

+ نوشته شده در  پنجشنبه هفتم اردیبهشت ۱۳۹۶ساعت 21:26  توسط محمدرضا پورسالار  | 
گزارش جلسه دویست و هشتم انجمن دانش آموختگان خرم آباد...
ما را در سایت گزارش جلسه دویست و هشتم انجمن دانش آموختگان خرم آباد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : daneshamoukhtegan بازدید : 120 تاريخ : پنجشنبه 8 تير 1396 ساعت: 17:22